fredag 2. desember 2016

Portrett

Nå har vi lært enda flere triks for å ta gode portretter. Vi jobbet med portretter en hel dag, og gikk rundt for å finne forskjellige location. Her er noen av bildene :)

















fredag 3. juni 2016

Color-oppgave endret

I dag begynner vurderingen av bloggen, og da følte jeg at det var et bilde jeg måtte endre på. Det var bildet jeg la ut som color under my style oppgaven. Jeg tok det forrige bilde i siste liten, så det ble en back-up plan, men samtidig så tenkte jeg at det kommer til å bli bedre enn det ble. Så nå har jeg tatt et helt nytt bilde. Dette bilde føler jeg er bedre siden det er en bedre farge som passer for meg, og jeg brukte litt mer tid på det. Jeg gikk ganske nærme og rett på. i tillegg klarte jeg å få bakgrunnen ufokusert på kamera, så det er ikke redigert. Det gjorde jeg for å få mer fokus på blomsten som er fargen, og ikke det i bakgrunnen. Fargen kom mer fram når det andre ikke er så tydelig. Bladene på blomsten lager noen linjer og retninger i bildet, så valgte å ta med de også for å få mer bevegelse i bildet. I photoshop redigerte jeg på lyset og fargene fordi med telefonen så ble det litt dårlig med farger og lys, så det ble kjedelig bilde.

Snakkes!







Kjente personer

I det siste har vi jobbet med oppgaven "kjente personer". Oppgaven gikk ut på at vi skulle tegne portrett av en kjent person gjennom tidene. Vi skulle bruke teknikken wpap. teknikken går ut på å dele opp i figurer med rette linjer, også farge i forskjellige farger. Jeg laget portrett av Fridtjof Nansen. I tillegg skulle vi ha med navnet på personen og et sitat eller lignende fra personen. Vi fikk også en ferdig fargepallett som vi skulle bruke. Jeg har prøvd å følge linjer og former i ansiktet ganske likt for å få det til å se ut som Fridtjof. I tillegg har jeg fokusert på å ta bare forskjellige farger i ansiktet fordi jeg følte det ble veldig mye å gjøre det over alt, og da kommer ansiktet enda bedre fram. Jeg syntes det var litt utfordrende å fortelle hvem han var med fargene, så jeg fokuserte heller på det i sitatet. Håper dere ser at det er han.

Snakkes!

Design av blogg

Hvert år på Mysen vgs arrangeres det skolestartfestival i løpet av den første uka i skoleåret. For å vise fram litt av det som skjer, og reklamere litt ville de som står bak lage en blogg. Det var da vi fikk i oppgave å designe et forslag til denne bloggen, hvor de beste blir brukt.

Snakkes!


torsdag 26. mai 2016

Malt portrett

De siste ukene har vi jobbet med å male et portrett i photoshop. Vi skulle lage to varrianter av portretter. I det andre portrettet skulle vi prøve å være mer "røffe" i uttrykket. Modellen var valgfri, og jeg valgte meg selv.

Snakkes!

Portrett 1, som var hovedoppgaven. 

Portrett 2 som var en slags ekstraoppgave. 




mandag 11. april 2016

Redigerte portretter

I dag har vi gått igjennom noen redigeringstips i photoshop. Etterpå skulle jeg bruke tipsene til å redigere portrettene jeg la ut tidligere. Selv ble jeg enda mer fornøyd med bildene og redigeringen.


Her er orginalbildet. 



Her har jeg beskjært bilde litt. I tillegg har jeg justert hvitbalansen og redigert lyset.


Dette er orginalbildet

Her har jeg også justert hvitbalansen og lyset. I tillegg har jeg beskjørt bildet en god del for å få bort den "stopperen" som er bak modellen i orginalen. Dette gjorde jeg fordi "stopperen" ødela effekten med linjene i veggen, altså det at man blir dratt med innover i bildet. 


torsdag 7. april 2016

Typografi

De siste ukene har vi jobbet med typografi og kropp. Oppgaven var at vi skulle lage alfabetet med kroppen. Vi formet bokstavene liggende. Etter vi tok bildene i studio, redigerte jeg dem til svart-hvitt fordi da ble bildene mer like hverandre, også likte jeg bedre svart-hvitt. Jeg ble ganske ganske fornøyd selv, men jeg ser i ettertid at det er noen bokstaver som kunne ha blitt bedre.

Snakkes! 



Her er hele alfabetet


Her har jeg laget ord



onsdag 6. april 2016

Pop art bilde

For noen uker siden lærte vi hvordan vi redigerer et bilde til å bli et pop art bilde. Vi fikk i oppgave at vi skulle lage et pop art bilde av oss selv. Vi redigerte bildet i photoshop.

Snakkes! 




mandag 29. februar 2016

Portrettfotografi

Uka før vinterferien fikk vi i oppgave å ta portrettforgrafi av en annen medelev.

Bilde 1 skal fokusere på ansikt og øyne. Modellen skal være avbildet fra skuldrene og opp.Bildet skal tas i fotostudio 
Bilde 2 er valgfritt. Vi kan velge location selv og hvordan det skal se ut, men det skal si noe om modellen. 

Modell: Anne Dahl 


 
Dette bilde ville jeg ha litt mørkt, men ikke så mørkt så ansiktet og blikket blir borte. Derfor jeg brukte litt mer lys enn i et low kee bilde. Jeg har fått et inntrykk av at personen er litt stille og rolig, så valgte å bare fokusere på øyer uten at hun gjør så mye annet. Her har jeg hentet litt inspirasjon av fotograf Morten Krogvold.   


 
Her valgte jeg å ha location ute fordi modellen sa at hun likte å være mye ute. Her brukte jeg mer lys fordi det skulle være mer stemningsfullt. Brukte naturlig lys. Jeg lot henne bestemme posisjon selv, men jeg ville ha en posisjon hun bruker en del selv, slik at vi kan gjenkjenne henne. Jeg brukte slik bakgrunn fordi jeg syntes det ble spennende å ha mye linjer og flater i bakgrunn. Her har jeg hentet litt inspirasjon av fotograf Anton Corbijn 


fredag 19. februar 2016

Beat me

I de to siste ukene har vi jobbet med å designe logo for en valgt firma. Når vi designet skulle vi bruke negativ flate i logoen, aøtså vi skullle utnytte mellomrom og bakgrunn til å designe noe av det som vi ville ha med. Jeg har valgt å designe logoen for Beat me som er en musikkforretning. De firmaene vi designet for er nødvendigvis ikke noen firmaer som fins, men poenget var at vi skulle velge mellom noen firmaer.

I tillegg skulle vi prøve å få fram personligheten til firmaet i logoen. Beat me er rimelig og tidsriktig, så da måtte jeg prøve å få med det. Måten jeg gjorde det på var at jeg valgte å ta med elementer som fortsattt blir brukt i dag, at det ikke er gamle ting vi brukte tidligere. Da tok jeg med noter og et lydspor i logoen. Dette valgte jeg for å prøve å fortelle at det er et firma som driver med musikk. Får å prøve å få fram at det er rimelig i denne forretningen valgte jeg fargen rød til bokstavene fordi da tenker jeg på billig pris. Ofte når noe er på salg, eller det er noe nytt som er billigere, brukes det mye røde prislapper. Jeg valgte å ha en grå bakgrunn til logoen fordi jeg ville ha lydsporet i hvitt og da ble det en kontrast mot det hvite.

Denne gangen har jeg laget en issuu i stedet for en bildefil fordi det var et av kravene i oppgaven samtidig som vi skulle dokumentere hele prosssesen fra ide til ferdig produkt. Når dere har trykket på linken kan dere se den som en bok.

Snakkes!

https://issuu.com/asedegnes/docs/degnes_aase_1medb_beat_me

fredag 5. februar 2016

GIF animasjon

De to siste ukene har vi jobbet med GIF animasjon i prosjekt til fordypning (PFO) med tema roll. Jeg hadde flere ideer, men valgte denne fordi jeg prøvde det tidligere som en øvelse. Så jeg hadde lst til å forbedre den øvelsen.

Det jeg har gjort er at jeg har hatt hånda på en vegg og snurret den rundt. Jeg snurret den litt videre for hvert bilde jeg tok. Så satt jeg de sammen til en GIF animasjon i Photoshop. Prosessen kort fortalt i photoshop er at jeg har satt bildene i riktig rekkefølge også velger jeg at hvert bilde skal vises i kort tid før jeg trykker på "play-knappen". For å få bildene i litt gråtone brukte jeg et verktøy som heter "Hue/saturation" i Photoshop. 

Det jeg syntes er bra med denne GIF animasjonen er at det den er ren og enkel. Jeg liker også at jeg har klart å skape en negativ flate i bildet. Likte også skyggene som kommer av armen fordi det skaper to skygger/linjer i bildet som møter hverandre på midten. Syntes det var litt morro. Ble også fornøyd med at det faktisk ser ut som at hånda går rundt, fordi det var litt vanskelig å gjøre det i praksis. 

Med denne oppgaven har jeg lært hvordan jeg lager GIF animasjon i Photoshop. Jeg har erfart at det er veldig mye enklere en jeg trodde i starten, og som det ser ut som. Det eneste som kan være vanskelig er å få objekter, som en hånd i mitt tilfelle, til å snurre rundt. Jeg erfart at GIF kan brukes på flere mulige måter. I denne oppgaven skulle vi bruke den til å formidle en stemning

Legger til GIF animasjonen under. 

Snakkes! 





fredag 15. januar 2016

Infografikk om fordøyelsen

I en periode over jul har vi jobbet med infografikk. Det handler om å lage en oversikt gjennom illustrasjon, typografi og farge. Den skal kommunisere raskt og budskapet skal være enkelt å forstå.

Jeg syntes denne oppgaven har vært morro og spennende å jobbe med. Det har vært en stor oppgave, men det har gått veldig bra. Vi fikk god tid og alikevel har jeg brukt tiden godt og vært effektiv. Jeg klarte å komme i mål tilslutt. 

Valgene jeg har tatt er at jeg har valgt å ta forskjellige nyanser av rosa og rød for organene i fordøyelsen fordi jeg tenker at det er sånn organene ser ut på ekte, og det er de fargene jeg forbinder med ting inne i kroppen. Jeg valgte en blå bakgrunn fordi det er en av de fargene som passer bra til rosa og rødt. Valgte å ha hvit person fordi da skaper jeg en kontrast mot den blåe bakgrunnen. JEg valgte å ha hvit overskrift fordi det ble litt for "hardt" å ha overskriften i svart. men navnene på organene er svarte fordi det skaper en konstrast mot den hvite overskriften og personen, og da kommer de tydeligere fram enn om de hadde vært hvite. 

Legger til bildet av infografikken under. 

Snakkes! 




torsdag 14. januar 2016

Logo for eget bokforlag

 De to siste ukene har vi jobbet med å designe en logo for vårt eget forlag. Forlaget mitt heter "Landet forlag". Måten jeg kom på navnet til forlaget var at jeg søkte på "forlag" på internett og da så jeg at det var noen forlag som het "byens forlag", "husets forlag", "gatens forlag" osv. Det var ingen som het landets forlag, så da endret jeg litt og kalte det landet forlag.

Med tanke på at det er et bokforlag så tenkte jeg at det ville være moro og passe godt å ha med en bok i logoen. Etter at jeg fant ut at det kommer til å ta for lang tid til å tegne, med mindre jeg jobber mye hjemme, prøvde jeg å tenke litt mer kreativt. Da fikk jeg ideen om å ta med bare noen elementer fra en bok i logen. Så da valgte jeg å tegne sider fra en bok som kvadrater å sette sammen på måte så det ble en spennede illlustrasjon med former, flater og linjer. Jeg valgte å ta de i fargen lilla fordi enkle grunner som at jeg liker den fargen, og det var den som ble finest blant alle skissene med forskjellige farger. Valgte å ta forskjellige nyanser av lilla for at det ikke skulle bli enslig og kjedelig. Det som står på det arket i midten er LF som blir en forkortelse for navnet.

Legger til bilde av logoen under :)

Snakkes!