mandag 29. februar 2016

Portrettfotografi

Uka før vinterferien fikk vi i oppgave å ta portrettforgrafi av en annen medelev.

Bilde 1 skal fokusere på ansikt og øyne. Modellen skal være avbildet fra skuldrene og opp.Bildet skal tas i fotostudio 
Bilde 2 er valgfritt. Vi kan velge location selv og hvordan det skal se ut, men det skal si noe om modellen. 

Modell: Anne Dahl 


 
Dette bilde ville jeg ha litt mørkt, men ikke så mørkt så ansiktet og blikket blir borte. Derfor jeg brukte litt mer lys enn i et low kee bilde. Jeg har fått et inntrykk av at personen er litt stille og rolig, så valgte å bare fokusere på øyer uten at hun gjør så mye annet. Her har jeg hentet litt inspirasjon av fotograf Morten Krogvold.   


 
Her valgte jeg å ha location ute fordi modellen sa at hun likte å være mye ute. Her brukte jeg mer lys fordi det skulle være mer stemningsfullt. Brukte naturlig lys. Jeg lot henne bestemme posisjon selv, men jeg ville ha en posisjon hun bruker en del selv, slik at vi kan gjenkjenne henne. Jeg brukte slik bakgrunn fordi jeg syntes det ble spennende å ha mye linjer og flater i bakgrunn. Her har jeg hentet litt inspirasjon av fotograf Anton Corbijn 


fredag 19. februar 2016

Beat me

I de to siste ukene har vi jobbet med å designe logo for en valgt firma. Når vi designet skulle vi bruke negativ flate i logoen, aøtså vi skullle utnytte mellomrom og bakgrunn til å designe noe av det som vi ville ha med. Jeg har valgt å designe logoen for Beat me som er en musikkforretning. De firmaene vi designet for er nødvendigvis ikke noen firmaer som fins, men poenget var at vi skulle velge mellom noen firmaer.

I tillegg skulle vi prøve å få fram personligheten til firmaet i logoen. Beat me er rimelig og tidsriktig, så da måtte jeg prøve å få med det. Måten jeg gjorde det på var at jeg valgte å ta med elementer som fortsattt blir brukt i dag, at det ikke er gamle ting vi brukte tidligere. Da tok jeg med noter og et lydspor i logoen. Dette valgte jeg for å prøve å fortelle at det er et firma som driver med musikk. Får å prøve å få fram at det er rimelig i denne forretningen valgte jeg fargen rød til bokstavene fordi da tenker jeg på billig pris. Ofte når noe er på salg, eller det er noe nytt som er billigere, brukes det mye røde prislapper. Jeg valgte å ha en grå bakgrunn til logoen fordi jeg ville ha lydsporet i hvitt og da ble det en kontrast mot det hvite.

Denne gangen har jeg laget en issuu i stedet for en bildefil fordi det var et av kravene i oppgaven samtidig som vi skulle dokumentere hele prosssesen fra ide til ferdig produkt. Når dere har trykket på linken kan dere se den som en bok.

Snakkes!

https://issuu.com/asedegnes/docs/degnes_aase_1medb_beat_me

fredag 5. februar 2016

GIF animasjon

De to siste ukene har vi jobbet med GIF animasjon i prosjekt til fordypning (PFO) med tema roll. Jeg hadde flere ideer, men valgte denne fordi jeg prøvde det tidligere som en øvelse. Så jeg hadde lst til å forbedre den øvelsen.

Det jeg har gjort er at jeg har hatt hånda på en vegg og snurret den rundt. Jeg snurret den litt videre for hvert bilde jeg tok. Så satt jeg de sammen til en GIF animasjon i Photoshop. Prosessen kort fortalt i photoshop er at jeg har satt bildene i riktig rekkefølge også velger jeg at hvert bilde skal vises i kort tid før jeg trykker på "play-knappen". For å få bildene i litt gråtone brukte jeg et verktøy som heter "Hue/saturation" i Photoshop. 

Det jeg syntes er bra med denne GIF animasjonen er at det den er ren og enkel. Jeg liker også at jeg har klart å skape en negativ flate i bildet. Likte også skyggene som kommer av armen fordi det skaper to skygger/linjer i bildet som møter hverandre på midten. Syntes det var litt morro. Ble også fornøyd med at det faktisk ser ut som at hånda går rundt, fordi det var litt vanskelig å gjøre det i praksis. 

Med denne oppgaven har jeg lært hvordan jeg lager GIF animasjon i Photoshop. Jeg har erfart at det er veldig mye enklere en jeg trodde i starten, og som det ser ut som. Det eneste som kan være vanskelig er å få objekter, som en hånd i mitt tilfelle, til å snurre rundt. Jeg erfart at GIF kan brukes på flere mulige måter. I denne oppgaven skulle vi bruke den til å formidle en stemning

Legger til GIF animasjonen under. 

Snakkes!