fredag 15. januar 2016

Infografikk om fordøyelsen

I en periode over jul har vi jobbet med infografikk. Det handler om å lage en oversikt gjennom illustrasjon, typografi og farge. Den skal kommunisere raskt og budskapet skal være enkelt å forstå.

Jeg syntes denne oppgaven har vært morro og spennende å jobbe med. Det har vært en stor oppgave, men det har gått veldig bra. Vi fikk god tid og alikevel har jeg brukt tiden godt og vært effektiv. Jeg klarte å komme i mål tilslutt. 

Valgene jeg har tatt er at jeg har valgt å ta forskjellige nyanser av rosa og rød for organene i fordøyelsen fordi jeg tenker at det er sånn organene ser ut på ekte, og det er de fargene jeg forbinder med ting inne i kroppen. Jeg valgte en blå bakgrunn fordi det er en av de fargene som passer bra til rosa og rødt. Valgte å ha hvit person fordi da skaper jeg en kontrast mot den blåe bakgrunnen. JEg valgte å ha hvit overskrift fordi det ble litt for "hardt" å ha overskriften i svart. men navnene på organene er svarte fordi det skaper en konstrast mot den hvite overskriften og personen, og da kommer de tydeligere fram enn om de hadde vært hvite. 

Legger til bildet av infografikken under. 

Snakkes! 




torsdag 14. januar 2016

Logo for eget bokforlag

 De to siste ukene har vi jobbet med å designe en logo for vårt eget forlag. Forlaget mitt heter "Landet forlag". Måten jeg kom på navnet til forlaget var at jeg søkte på "forlag" på internett og da så jeg at det var noen forlag som het "byens forlag", "husets forlag", "gatens forlag" osv. Det var ingen som het landets forlag, så da endret jeg litt og kalte det landet forlag.

Med tanke på at det er et bokforlag så tenkte jeg at det ville være moro og passe godt å ha med en bok i logoen. Etter at jeg fant ut at det kommer til å ta for lang tid til å tegne, med mindre jeg jobber mye hjemme, prøvde jeg å tenke litt mer kreativt. Da fikk jeg ideen om å ta med bare noen elementer fra en bok i logen. Så da valgte jeg å tegne sider fra en bok som kvadrater å sette sammen på måte så det ble en spennede illlustrasjon med former, flater og linjer. Jeg valgte å ta de i fargen lilla fordi enkle grunner som at jeg liker den fargen, og det var den som ble finest blant alle skissene med forskjellige farger. Valgte å ta forskjellige nyanser av lilla for at det ikke skulle bli enslig og kjedelig. Det som står på det arket i midten er LF som blir en forkortelse for navnet.

Legger til bilde av logoen under :)

Snakkes!