onsdag 23. september 2015

Diptych

I dag har jeg jobbet med et bildet som skal vurderes i PFO - prosjekt til fordypning. Temaet på bildet var diptych, så jeg har redigert og satt sammen to bilder til ett. Poenget var at det skulle være noe i det ene bildet som gikk igjen i det andre. Legger ved bildet under.
Snakkes! 

Her har jeg redigert bilde enda litt mer. Det jeg har gjort er å fjerne den linja i bildet til høyre. 

torsdag 17. september 2015

Eldre skoleoppgaver

Her kommer bilder som jeg tidligere har hatt som oppgave å redigere. Redigeringsprogrammet jeg brukte var Photoshop. skriver mer om selve oppgaven til hvert bilde. Legger til før og etter bilder.
Snakkes!


Dette var det aller første bilde hvor vi skulle lære hovedelementene til å redigere. Det var blant annet lys og farge og fjerning av elementer. 





Her skulle vi lære oss å jobbe i lag med flere bilder. Så her har jeg "smeltet" sammen alle bildene til et bilde, i tillegg til hovedelementene i programmet. 




Dette er bildene jeg brukte til å gjennomføre prøva vi hadde for en stund tilbake. her skulle vi vise at vi kunne alt det jeg har nevnt tidligere pluss at det var noen kriterier vi måtte følge. Her har jeg gjort alt av det jeg har nevnt tidligere. 




Her er bildene jeg "smeltet" sammen og redigerte til det bildet jeg brukte i eventyrartikkelen. Gjorde det samme her også. 






onsdag 16. september 2015

Første innlegg

Da kommer oppgaven som blir det første innlegget. Oppgaven gikk ut på å lage en nyhetartikkel med utgangspunkt i et eventyr. Så jeg gjorde om eventyret "Askeladden som kappåt med trollet" til en artikkel. I tillegg har jeg gjort ekstraoppgaven som var å ta å redigere et bilde som illustrerer artikkelen. Til å redigere bildet brukte jeg Photoshop. Legger til bildet jeg laget og artikkelen. Snakkes!



Spiste for livet  
Askeladden og brødrene trengte penger for å kunne betale gjeld, derfor hogget de ved i skogen. Dette førte til en konflikt med trollet.
  
Skrevet av: Åse Degnes

Mandag morgen hogget, Per (25), i skogen og kom i konflikt med trollet fordi han ikke fikk lov. 

–Hogger du i min skog, dreper jeg deg, sier trollet.
-Jeg må gjøre det for å hjelpe familien, svarer Per.

Per fortalte det som om han aldri hadde vært så redd før. Faren syntes det var spesielt da han hørte historien.

-Trollet har aldri skremt meg når jeg hogget trær, sier faren overrasket. Pål (22) blir sendt ut i stedet forteller Per.

Askeladden og brødrene skulle hogge trær i skogen som ligger ved gården for å skaffe penger til å betale gjeld. Så dagen etter skjedde det samme med Pål. Han møtte trollet og løp hjem igjen.


Modigst av alle

Dag tre kom og Askeladden prøvde seg.

-Jeg møtte trollet og sa tie still ellers klemmer jeg deg flat.

Trollet ga opp og hjalp til, fortalte Askeladden til Rakkestad Avis (R-A).

-Vi gikk til trollet om kvelden og spiste grøt.

Askeladden puttet det meste i sekken han hadde på magen. Askeladden hørte trollet sa

-Nå orker jeg ikke mer
-Gjør som meg, skjær hull på magen. Da får du plass til mer sa Askeladden.

Trollet tenkte seg om, og døde. Askeladden gikk stolt hjem og viste faren og R-A belønningen.